Alternativ mammografi och termografi

2018-03-09 08:30 - 16:30 Europe/Helsinki
Marias Nycklar
Phone:+358 (0)40 910 4882
Address: Kaitsorvägen 5B, 66710 Kaitsor

Alternativ mammografi samt medicinsk Termografi 9 mars kl 8.30-16.30 vid Marias nycklar

Termografi är ett hjälpmedel för att visualisera smärtproblem. Exempelvis fibromyalgi, nervinklämmningar, muskelinflammationer samt alternativ mammografi. Vanligast är att den används på smärtkliniker, och som komplement till mammografi.
Pris: 120€/pers.
Halvkropp 140€ och Helkropp 170€.
Inför termografering: Ingen insmörjning av salvor efter morgonduschen. Inget intensivt solbad/solarium 2 dagar innan, ej heller massage eller annan manuell behandling. Löst sittande kläder samma dag.

BioMix erbjuder alternativ till mammografi med termografi som hjälpmedel. Undersökningen ska ses som ett komplement till mammografi och ett ytterligare diagnostikverktyg i stället för att inte göra någon undersökning alls.
Genom att hitta cancer i ett tidigt skede, innan den ger symtom eller går att känna med fingrarna, ökar chansen att bli botad.

Termografi är ett hjälpmedel för att visualisera problem. Exempelvis fibromyalgi, nervinklämmningar, muskelinflammationer samt alternativ mammografi. Vid exempelvis cancer kan flera fysiologiska förändringar som ökat blodflöde i området, ökad angiogenes och frisättande av vasoaktiva substanser bidra till att den infraröda strålningen förändras. Termografin skall ses som en kompletterande undersökningsmetod. Den är inte ett självständigt diagnostiskt hjälpmedel men en fördel är att man kan se sjukliga förändringar tidigt och den kan vara till hjälp, när information från andra undersökningar skall tolkas. Metoden har fler fördelar. Den är inte invasiv, patienten utsätts inte för någon strålning och det finns inga kontraindikationer. Termografi kan till exempel genomföras vid graviditet och undersökningen kan upprepas hur många gånger som helst.

 

ANMÄLAN TILL MARIA WESTER: maria.wester@netikka.fi