Candidasvamp

Jag kom till Maria sommaren 2017. Då var jag en trött och uppgiven nybliven mamma. På grund av en elak tarmbakterie jag fått i samband med kejsarsnitt och antibiotikabehandling kunde jag inte behålla någon mat som jag åt. För att få bukt med bakterien krävdes en till antibiotikabehandling. Tarmbakterien försvann, men jag fick istället biverkningar av antibiotikan.

Med Marias hjälp kom vi fram till att jag hade stora mängder Candida i min kropp. Det visade sig också att jag var känslig för mjölk, gluten, socker, jäst och majs. Eftersom jag var så känslig och svag åt jag i ett halvår endast varm mat.

Med ett litet spädbarn hemma kändes det tungt att behöva lägga om kosten och behöva göra all mat från grunden. Men jag ville ge det ett försök. Efter några månader blev jag piggare och dagarna gick inte längre ut på att överleva. Jag fick äntligen börja njuta av att vara mamma!

Candidasvampen var envis, det tog 1,5 år innan det visade sig att den var borta. Några oväntade ”biverkningar” fick jag också under behandlingen. Jag slapp mina pollenbesvär tack vare att jag undvek mjölk. Ännu idag håller jag bort de flesta komjölksprodukterna. Förut kunde jag inte äta citrusfrukter utan att det kändes som om hela matstrupen skulle brinna upp. Nu kan jag äta dem utan problem! Varför jag plötsligt inte behövde använda glasögon mer förblir ett mysterium!

Maria ser alltid på människan som helhet. Hon har också hjälpt mig att lära känna min kropp bättre. Men det krävs också en hel del av en själv för att bli bättre. Framför allt några ton envishet och att man håller för öronen när någon välmenande person tycker att det inte är så farligt fast man smakar på den där lockande prinsesstårtan på kalaset!

Jag rekommenderar Marias Hälsonycklar till alla som har problem.

/ Patricia