Tack 2018, välkommen 2019

Mitt år 2018 var ett fantastiskt år. När jag blickar bakåt kan jag konstatera att året både gick i  tacksamhetens tecken och lyfte mig till nya insikter och nya höjder.  Under året 2018 påbörjade vi utbyggnaden av hälsohuset, vi har fått nya hyresgäster till huset och jag har vandrat 320 kilometer i Santiago de Compostela. Året gav mig även många nya vänner och samarbetspartners som är en stor del av mitt liv nu. 

Jag är så tacksam över alla fina kontakter jag fått lära känna på djupet. Som egen företagare består livet till största delen av arbete – men jag älskar mitt arbete och skulle inte vilja vara en enda dag utan min verksamhet. Tack vare den får jag träffa så många fina människor och jag lär mig något nytt varje dag av varje kontakt. 

Under fjolåret startade vi utbyggnaden av  hälsohuset, med en café del, ett nytt konferensutrymme och en övernattningslägenhet. Projektet pågår ännu, och vi beräknar att de nya utrymmen skall vara klara till våren 2019. 

Under året fick vi nya hyresgäster till huset: café ajna som drivs av Cia och Jani Malinen, Bella Sandvik som drivs av Katja Majamäki och från årskiftet 2019 kom Virpi Rohkea med i gänget. 

Café delen blev klar under försommaren och den 9.7 öppnade Cia och Jani Malinen dörren till café ajna. Café ajna erbjuder smakrika veganska luncher och bakverk samt catering. Vi är tacksamma över möjligheten att erbjuda förbipasserade och besökare möjligheten att mätta magarna, i den lilla byn som finns mitt emellan Vasa och Jakobstad. 

I november 2018 hade vi öppet hus i hälsohuset och det kom mycket fler besökare än vad vi hade väntat oss. Vi var alla så glada efter den dagen, och ännu gladare har vi blivit då besökarna återkommer till oss. 

Vi hade även julöpppning i Kaitsor, och samlades vid Hälsohuset Marias Nycklar och tände den ståtliga julgranen vi har på gården. Kaitsor byaförening och samfälligheter bekostar ljusen i granen – och tack vare det kan vi alla njuta av den varje dag under denna mörka tid vi har under året.  

Under året har jag fått äran att bli intervjuad till både tidningar och till en bok. Jag har även haft besök av klienter från Sverige, som blivit goda vänner sedan jag träffade dem på Sri Lanka för några år sedan.

Jag är även tacksam över de samarbeten jag haft under året med andra företagare. En av dem är Maria Norrlin-Asplund som via företaget CELMA skött om företagets kommunikation och marknadsföring.  Tack vare den insatsen har Hälsohuset Marias Nycklar och Marias Hälsonycklar fått en helt ny synlighet. Jag har även fått hjälp och stöd via Vasek, främst gällande kommande marknadsföring utomlands. Förutom Marias tjänster kommer även Anita Bäck i fortsättningen att hjälpa till med försäljningen av våra evenemang och kommande mässor utomlands. Det nya året kommer med nya planer, investeringar och utvidgning av vår verksamhet, och till det behöver jag hjälp och stöd av kunniga personer. 

Men även en företagare har ett privatliv, och där har det hänt mycket i mitt. 

I juli den 23 firade jag och min man Uffe 35 års bröllopsdag. Ett äktenskap som gett oss fyra barn (Thomas, Christopher, Sarah och Hampus) och tre barnbarn (Jennifer, Nicole och Sammy) . Det äldsta barnbarnet Jennifer blev konfirmerad på midsommaren, något som kändes stort för oss. De yngre barnbarnen är 3 och 1 år. 

Vi jobbar tillsammans jag och Uffe.  Uffe sköter om utbyggnaden av hälsohuset och under fjolåret byggde han ut huset, med café delen, och under arbete är det nya konferensutrymmet och övernattningslägenheten. Uffe är en otrolig företagsam person och utan honom hade detta projekt inte kunnat utföras. 

På hösten tog jag ett par veckors ledigt och for på en vandring till Santiago de Compostela, tillsammans med min syster. Vår första vandring på etapp 1 gjorde vi hösten 2017 och den bestod av 505 kilometer. Nu vandrade vi etapp 2 som bestod av 320 kilometer. Vandringen gav mig många nya insikter och tankar. Vi fick även flera goda nya vänner från Spanien. Denna vandring är något jag rekommenderar åt alla. Jag fullkomligt älskar VÄGEN. Alla möten och alla tankar som föds under vandringen. Det ger livet perspektiv och framtidsvisioner. Det är tack vare den vägen som mitt företag utvecklas. 

Min far fyllde 98 år i september och jag är så tacksam att han fått leva så här länge tillsammans med oss. Han var på väg bort, men repade sig på ett oförklarligt sätt. Vi konstaterade att hans tid inte var över ännu. Jag hoppas av hela mitt hjärta att han vill stanna ett tag ännu med oss. 

Jag ser framemot året 2019, med alla nya fina möten och alla nya planer som skall sättas i verket. Det blir ett år där saker och ting kommer att falla på plats, allt enligt de framtidsvisioner jag såg under min vandring. 

Jag hoppas att ditt 2019 blir framgångsrikt och att du har möjlighet att ta hand om dig själv och dina nära.   Kram,  Maria