En hälsning från två lyckliga klienter från Marias Hälsonycklar

Marina hade sömnproblem och kronisk huvudvärk. Dottern Fanny hade psoriasis, depression och sömnsvårigheter. Läs deras berättelser och hur Maria har hjälpt dem till ett bättre liv.

Marina
I oktober 2017 var jag på mitt första besök till Maria. Jag har kämpat med kronisk värk (reuma) i 15 år, tarminflammationer, flera operationer i knäna och magen, spinal stenos i ryggraden och diskbråck. Dessutom har jag svåra sömnproblem och kronisk huvudvärk. Jag har träffat så många reumatologer att jag tappat räkningen, nästan varje gång kändes det som att jag var deras försökskanin, jag blev bara mer deprimerad av att inte bli riktigt sedd eller hörd.

Men i oktober hos Marias Hälsonycklar blev jag genast sedd och hörd, jag fick förtroende för henne direkt och det att hon jobbar med människan som helhet blev min räddning. Idag sover jag mycket bättre, huvudvärken och magbesvären är mycket mildare och färre dagar och orken och lugnet har jag fått tillbaka. Jag gör saker som jag saknat i många år; jag är så tacksam för all hjälp jag fått här! Så Maria, jag vill bara säga tack, tack, tack!

Varma hälsningar,
Marina Storlund

Fanny
Några månader efter att min mamma besökt Maria för första gången fick jag också möjligheten att bli behandlad hos henne. Mina problem började när jag var kring 16 år, då med acne. Några år senare får jag ett psoriasisskov över hela kroppen och hamnar i en tung depression med ångest och sömnsvårigheter. Jag åt starka mediciner mot acnen, som i sin tur gjorde psoriasisen och depressionen mycket värre. För ett år sedan fick jag dessutom reda på att jag hade subklinisk hypotyreos; en underaktiv sköldkörtel.

Så när jag steg in i Marias mottagning i januari 2018 behövde jag all hjälp jag kunde få. Jag var trött på mina kortisonsalvor, sömnmediciner och antidepressiva – min kropp var i uppror. Det tog inte många veckor efter första besöket innan jag sakta men säkert började känna att min kropp återhämtade sig. Jag började sova mycket bättre och behövde inte ta någon sömnmedicin längre. Kortisonsalvorna har jag inte heller rört på länge. Det tydligaste beviset på att Marias metoder hjälpte min kropp var dock att min sköldkörtels värden återgick till det normala!

Till skillnad från de många läkare jag besökt de senaste åren upplevde jag, liksom mamma, att Maria verkligen tar hela människan i beaktan. Min kropp, som så länge känts splittrad, började lappas ihop. Inte bara ett symptom i taget, utan snarare som att mina tidigare tomma energiresurser försiktigt men bestämt fylls på. Psoriasisfri är jag inte, och visst får jag tyngre dagar ibland, men tack vare Maria har jag funnit styrkan och modet att slutföra mina studier, gifta mig med mannen i mitt liv och flytta till underbara Norge; allt på en vår! Så tusen hjärtliga tack, bästa Maria, du har gett mig en ny chans i livet!

Kära hälsningar,
Fanny Storlund