Håravfall hos en 12-åring

Vår 12-åring började plötsligt tappa hår, utan någon konkret orsak. Vi märkte först några kala fläckar i maj 2017, under sommaren blev det gradvis sämre och till slut var allt hår borta.

Vi kontaktade sjukvården och det togs blodprover, där det konstaterades att alla värden var helt ok. Som diagnos konstaterades alopecia. Tyvärr är det en sjukdom som man inom sjukvården inte kan behandla och man vet inte heller vad det kan bero på att håret faller bort. Eftersom det i vårt fall var ganska radikalt då allt hår försvann och det inte bara var fläckvis, som också fallet kan vara, så ville vi försöka via alternativ medicinen hitta hjälp. Vi vände oss till Maria Wester som gjorde en noggrann genomgång. Hon påbörjade en homeopatisk behandling samt tillsatte vitaminer, aminosyror och mineraler.  Dessutom påbörjades bioresonansbehandling.

Vi påbörjade den här behandlingen i december 2017. Samtidigt började vi med hjälp av kosten stöda kroppen, det här i samråd med Maria. Gluten och mjölk lämnades bort ur kosten hemma, i skolan var det normal diet. I mars märkte vi att det började komma små, små hårstrån. Under vårens lopp kom det mer och mer hår, det växte dock mycket långsamt men man märkte ändå tydliga framsteg under hela våren. Under sommaren 2018 tog hårväxten riktigt bra fart. Man märker nu tydligt att det växer ut nytt hår på hela huvudet. Vissa partier av hvudet har mera hår medan det på andra partier bara har börjat.

Augusti 2018: