Mor och dotter berättelse

Denna text handlar om mig och min dotter, och varför vi har blivit hjälpta av homeopatibehandlingar.

DOTTERNS BAKGRUND

Min dotter föddes som prematurbebis i augusti 2015, helt välmående och i övrigt frisk flicka för att vara prematur. Hon drack sämre dock än helt friska barn och flaskmatades 2 veckor efter förlossningen. Läkarna ansåg att det var bäst att hon fick sondmatas i omgångar för att få i sig tillräckligt med näring. Men hon var helt frisk i huden, en levnadsglad och pigg tjej och jag fick åka hem med henne.

December 2015 blev hon så svårt sjuk att jag får åka in med henne akut till barnläkare och polikliniken. Hennes hud sprack upp på kinderna, det blödde från dem, hon hade enorm klåda över hela sin lilla kropp och hon bara skrek. Jag får snabbt träffa en Hudspecialist som gör omfattande undersökningar på henne. Testerna visar stark allergi & överkänslighet mot hund, mjölk, damm, vete, citrusfrukter, pollen och kvalster. Eftersom jag hade 2 stycken hundar hemma, så var jag tvungen att hitta nya hem till dem omgående.
Min mamma har dessa allergier, så även om inte läkarna har kunnat säga exakt orsak till varför, så är min tro på generna och att det ärvts över till min dotter (speciellt djurallergierna & den atopiska huden). Jag själv har inte några djurallergier och har arbetat med djur och haft dem i min uppväxt, samt så har jag ingen atopi. När klådan är som värst gav de min dotter Attarax regelbundet. Min dotter fick utskrivet olika slags salvor som skulle hjälpa hennes hud att bli bättre, bland annat stark Cortison, som bara torkade ut huden ännu mer. Jag fick rådet av hudspecialisten att bada henne ofta. Badandet var bra för att få bort bakterier och annat som kan lägga sig på huden. Sakta men säkert, och med olika slags bassalvor, och med flertal långa sjukhusvistelser, så blir hon sakta men säkert bättre i skick, både i huden och måendet.

Min dotter dricker och äter specialmjölk + kosttillskott som inte innehåller någon egentlig mjölk, men ersätter det näringsvärde hon behöver få i sig. Denna mjölk + kosttillskott kommer från Norge och produceras som i pulverform som man blandar med vatten. Denna mjölk har hon druckit sedan länge tillbaka, eftersom läkarna provade med olika slags mjölk som bara hade halva mjölkenzymer, men det fungerade inte heller – hon måste ha helt utan.

Eftersom min dotter ändå inte är helt 100 % bra i huden, så börjar jag gå till Maria på behandling med henne.

MIN DOTTERS NULÄGE & MARIAS BEHANDLINGAR

Min dotter går regelbundet till Maria och blir undersökt (både där på plats och på distans) och får sin specialanpassade behandling. En speciell salva har vi fått åt henne, och ett speciellt badsalt som vi använder i badet samt olika Homeopatmedel. Behandlingen är mycket effektiv, och idag är Valentina så mycket bättre i huden att man inte ens skulle tro att hon är Atopiker, förutom det röda runt hennes ögon som hör till sjukdomen. Huden, som innan hade spår av olika salvor och mediciner, är idag väldigt fin och välmående. Förut smorde vi in hennes hud flera gånger per dag, ända upp till 7 gånger per idag, och idag några gånger per vecka när vi märker att huden blir torr. Huden blir inte heller lika torr som den var innan. Klådan har minskat ner radikalt, och min dotter har fått ett normalt liv som andra 2-åringar har istället för att ständigt klia sig över hela kroppen. Hon har även blivit en mer aktiv, levnadsglad tjej eftersom hon inte behöver klia sig hela tiden!
Marias behandlingar fungerar verkligen effektivt och har gett oss tron tillbaka på ett bättre mående nu och i framtiden!

MIN EGEN BAKGRUND

Allt började med att jag var inne på sjukhus i olika omgångar i ung ålder, redan vid 14 års ålder och fick ofta utskrivet stark antibiotika och Panadol mot mina magsmärtor som jag sökte hjälp för. Eftersom det hjälpte för stunden så tog jag det, och tänkte sedan inte mer på vad det skulle göra med min kropp i det långa loppet. Till slut blev det nästan 1 Panadol, Ibumax eller Burana om dagen längre perioder, för det var det enda som hjälpte mot magsmärtorna.

Till slut, efter flertaliga och omfattande undersökningar fick jag min diagnos av läkarna: IBS (överkänslig tarm). Jag läste på om min nya diagnos och ställde om kosten till gluten & laktosfri kost (samt inget socker), men jag har ändå känt att något fattats för att mitt mående skall kännas komplett. Några år senare började jag gå till en Homeopat på min dåvarande hemort som bekräftade vad jag redan trott, min kropp har varit under fysisk och psykisk press så länge att den började säga ifrån. Jag har tidigare i ungdomen tränat hårt i olika fysiska sporter, och varit en riktig tävlingsmänniska. Jag pushade mig själv otroligt hårt och hade höga prestationskrav. Fick jag inte bra resultat, kändes det som att jag inte var värd något som människa. Jag såg mig själv genom prestationerna jag gjorde och kände aldrig att jag dög genom att bara vara den jag är. Idrott är bra, men det får aldrig gå över den gränsen att ens hälsa blir lidande! Homeopaten sa att min kropp var helt slutkörd, både fysiskt och psykiskt. Jag fick genomgå olika tester och sedan skrev hon ut homeopatmedel till mig. Hon rekommenderade långa men lugna promenader, och att jag skulle lägga om kosten ytterligare och äta mer rotsaker. Jag kände mig som en ny människa efter att ha ätit pillren hon skrev ut.

Senare i livet så hamnade jag i Österbotten, och kände att jag absolut ville fortsätta gå till en homeopat eftersom jag redan gjort det innan och fått så effektivt resultat och valde därför Marias behandlingar på Marias Nycklar.

MINA TIDIGARE DIAGNOSER

Jag har sedan ung ålder en diagnos som heter Irritable Bowel Syndrome, d.v.s. irriterad tarm eller IBS som det heter på svenska. Jag hade även mycket förkylningar i den åldern, många urinvägsinfektioner och mitt allmänna immunförsvar var otroligt svagt.

MINA ALLERGIER

Maria gjorde olika tester på mig och de bekräftade vad jag redan visste; min kropp har sagt ifrån, på alla plan. Jag har nämligen stor överkänslighet för:

  • Psykisk stress
  • Candida
  • Socker
  • Mjölk
  • Vetemjöl

MITT NULÄGE & MARIAS BEHANDLINGAR

Jag besöker Maria så ofta jag kan och har möjlighet. Varje gång vid mina besök hos Maria har jag fått bioresonansbehandlingar och utöver det 2-3 olika homeopatmedel som är anpassade för vad min kropp behöver. Idag är jag ännu inte frisk helt men jag försöker så gott jag kan följa alla råd Maria ger mig om vad som är bäst för min kropp och min hälsa. Fuskar jag med maten och inte äter som jag skall märks det direkt! Vilken otrolig förändring behandlingen för mitt psykiska mående och i min egen kropp.

Jag ser i dagsläget en väldigt ljus framtid. Jag har börjat följa mitt hjärta, prioritera mig själv och göra helt andra val än jag gjorde som ung tjej. Jag har lärt mig att säga nej till saker som inte passar in i min livsstil. Jag vet mer nu vad jag vill med mitt liv och jag kan se saker mycket mer positivt. Jag laddar mina energidepåer och kör inte slut på mig som jag gjorde förr. Jag känner att jag duger, precis som jag är.
Jag är inte helt återställd ännu, jag fortsätter dagligen med kostvalen och jag fortsätter att gå till Marias Nycklar, men jag är på god väg mot ett bättre liv och bättre hälsa!

Ett värmande tack till dig Maria! – Det du gör, gör skillnad och hjälper oss!

Mamma 26 år & dotter 2 år.