Jolines berättelse

”Vår dotter blev vaccinskadad i januari 2012 av Infanrix-vaccinet som barnen får vid tre månaders ålder. Fyra dagar efter vaccineringen vaknade hon upp med stora vätskande sår över kroppen, och läkaren vi träffade konstaterade direkt att hon hade atopiska eksem. Jag hade aldrig hört talas om atopi, men fick veta då att det var en hudsjukdom som hon kanske skulle ha livet ut. I samma veva gjorde vi en mjölkprovokation och fick bekräftat att hon var både mjölk- och äggallergiker.

Vad vi inte visste då, var att även hennes personlighet skulle bli förändrad. När hon blev lite äldre märkte vi att hon hade sociala svårigheter. Hon vantrivdes på dagis och blev väldigt inåtvänd och nedstämd. Samma sak på fritiden när vi besökte lekparker var det fanns andra barn, hon hade inget intresse av att leka med någon annan än oss i familjen. Det gick så långt att jag började misstänka att hon hade nån diagnos av nåt slag, men innan vi hade hunnit ta tag i nån sån utredning hade vi påbörjat en behandling hos Maria och märkte fort skillnad både på huden, allergin och hela hennes personlighet.

Nu har vi behandlat henne i snart 9 månader och jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att vi skulle se sånahär stora resultat. Hon är idag 4,5 år och har det senaste halvåret blivit som en helt ny människa! Hennes hud är så gott som eksemfri, vi behöver endast smörja in knävecken men även eksemen där är på en ”normal” nivå. Hon är glad, sjunger och skrattar, man verkligen SER hennes livsglädje! Något som man inte kunde se tidigare. Hennes matallergi har förbättrats och hon klarar numera av att äta en rätt stor del mjölkprodukter innan det syns nån reaktion (röda fläckar runt munnen).

På min blogg har jag skrivit om dotterns resa. Vill ni läsa mer ingående i hennes historia kan ni klicka in er på följande länkar:

http://janinanylund.com/2015/october/det-forstorde-min-dotter.html
http://janinanylund.com/2016/march/det-forandrade-min-dotter.html

Janina Nylund
Maj 2016″

atopiskteksem_56fcd6c5e087c359c60f595f dsc0687_56fcc9da2a6b2241c0f53ab5 untitled_3_56fcdffb2a6b2241a1d658e0