Jolinen tarina

Tyttäremme sai kolmen kuukauden ikäisenä vaurioita Infanrix-rokotteesta tammikuussa 2012. Neljä päivää rokotuksen jälkeen hänellä oli aamulla herätessään suuria, märkiviä haavoja koko vartalon alueella, ja lääkäri, jonka luona kävimme, totesi heti, että haavat ovat atooppista ihottumaa. En ollut koskaan kuullut atopiasta, mutta minulle kerrottiin, että se on ihotauti, josta tyttäremme ehkä joutuisi kärsimään loppuelämänsä. Samalla käynnillä hänelle tehtiin maitoprovokaatio, joka vahvisti, että hän oli allerginen sekä maidolle että kananmunalle.

Emme sillä hetkellä voineet edes aavistaa, että tyttäremme luonne muuttuisi myös. Kun hän varttui hiukan, huomasimme, että hänellä oli sosiaalisia vaikeuksia. Hän ei viihtynyt tarhassa, vaan sulkeutui sisäänsä ja tuli alakuloiseksi. Samaa huomasimme vapaa-aikana kun kävimme puistoissa ja siellä oli muita lapsia. Häntä ei lainkaan kiinnostanut muiden kanssa leikkiminen, hän pysytteli oman perheen kanssa. Aloimme jo epäillä jonkin tyyppistä diagnoosia, mutta ennen kuin ehdimme aloittaa sellaisen tutkimista, olimme aloittaneet hoidon Marian luona, ja huomasimme pian eron ihossa, allergiassa ja koko hänen luonteessaan.

Nyt hän on saanut hoitoja pian 9 kuukautta, enkä voinut edes kuvitella, että tulokset olisivat näin hyvät. Tyttäremme on nyt 4,5-vuotias ja hän on viimeisen puolen vuoden aikana muuttunut täysin eri ihmiseksi. Hänen ihottumansa on parantunut lähes täysin ja nykyään meidän ei enää tarvitse rasvata muuta kuin hänen polvitaipeensa, mutta myös siellä ihottuma on ”normaalitasoista”. Hän on iloinen, laulaa ja nauraa. Hänen elämäniloansa ei voi olla näkemättä! Ero entiseen alakuloisuuteen on valtava. Hänen ruoka-allergiansa on paremmalla mallilla ja hän pystyy nykyään syömään aika paljon maitotuotteita ennen näkyvää reaktiota (punaisia läiskiä suun ympärillä).

Blogissani olen kirjoittanut tyttäremme tarinasta. Alla olevista linkeistä pääset lukemaan minun postauksiani hänen historiastaan.

http://janinanylund.com/2015/october/det-forstorde-min-dotter.html
http://janinanylund.com/2016/march/det-forandrade-min-dotter.html

Janina Nylund
Toukokuussa 2016

atopiskteksem_56fcd6c5e087c359c60f595f dsc0687_56fcc9da2a6b2241c0f53ab5 untitled_3_56fcdffb2a6b2241a1d658e0